ZEGERS EN VAN VEEN BEGINNEN VOORLAATSTE DAG ALS ZESDE

14 juli – Na vier van de zes dagen gevaren te hebben op het WK staan zeilsters Afrodite Zegers & Anneloes van Veen donderdagavond op de zesde plaats in het klassement. Het WK 470 in Thessaloniki wordt gekenmerkt door lichtweersomstandigheden, hitte en veel uitstel. De Europees kampioenen kenden een moeizame start met wisselende resultaten, waaronder een dertiende plek in race vier en winst in race vijf. Na acht races staan ze voorlopig op de zesde positie. Het Poolse duo: Skrzypulec & Mrozek Gliszczynka gaat voorlopig aan de leiding


Anneloes van Veen gaf donderdag vanuit Thessaloniki de volgende reactie: “Vandaag hadden we een veel betere dag. Helaas werd de tweede wedstrijd van de race afgebroken terwijl we goed lagen en de wedstrijd al ruim over de helft was. Maar dat betekent dat we vrijdag nog drie races hebben voor de medalrace op zaterdag. In deze races kan er nog van alles gebeuren maar we moeten ook reĆ«el zijn, de verschillen zijn groot. Met name de Poolse dames hebben een grote voorsprong.


Klassement na 8 races
1. SKRZYPULEC / MROZEK GLISZCZYNSKA, POL, 18 punten
2. MILLS / MCINTYRE, GBR, 31 punten
3. MRAK / MACAROL, SLO, 34 punten
4. CORNUDELLA RAVETLLAT/ LOPEZ RAVETLLAT. ESP, 40 punten
5. FAHRINI, SIEGENTHALER, SUI, 41 punten
6. ZEGERS / VAN VEEN, NED, 46 punten
7. WANG / GAO, CHN, 46 punten


Kijk hier voor het gehele actuele klassement.