Zeilsters Zegers & Van Veen beginnen aan WK 470

470 zeilsters Afrodite Zegers en Anneloes van Veen beginnen maandag 10 juli in het Griekse Thessaloniki aan het Wereldkampioenschap. Het duo, kersvers Europees kampioen, is dit seizoen bezig aan een goede serie met winst in oa Miami, Palma, Hyeres en Monaco. De focus voor dit seizoen ligt echter op het WK in Griekenland.

Stuurvrouw Afrodite Zegers: “We zijn er klaar voor. Het was een goede voorbereiding. De nieuwe boot is klaar. Het wordt een lang evenement, het is warm en het zal licht weer zijn. We gaan ons best doen.”

Volgens de coach van de 470-dames, Nikos Drougkas, zijn de dames er klaar voor. “We hebben een hele goede voorbereiding gehad, mede dankzij ons team van specialisten. Maurice Paardenkooper, ook coach bij het Watersportverbond, heeft erg veel ervaring in de 470-klasse en heeft ons tijdens onze trainingen geholpen om zaken te verbeteren tot in de kleinste details. Daarnaast zijn we ontzettend dankbaar voor de adviezen van onze experts, die ons hebben geholpen om te gaan met de hitte”.

Want met hitte zullen de dames ongetwijfeld te maken krijgen in Thessaloniki. Voor de uit Griekenland afkomstige Afrodite Zegers is dit niet zo’n probleem, maar voor Anneloes van Veen is dit normaliter een extra uitdaging. Dankzij de tips van de experts van de Vrije Universiteit Amsterdam en de Radboud Universiteit Nijmegen, is ook Van Veen hier nu extra goed op voorbereid.